Wat doen wij

Zonder voorschrift:

Hygiënische zorgen:

Voor hygiënische zorgen is geen doktersattest nodig. De frequentie en de graad van zorgen wordt in samenspraak met de patiënt bepaald aan de hand van de score op de KATZ-schaal.

Voor een dagelijks toilet of voor een toilet 2 maal per week contacteert U gewoon de thuisverpleegkundige en die doet dan het nodige. Aan de hand van die score op de KATZ-schaal wordt een gewoon toilet of een forfait aangevraagd bij uw plaatselijke mutualiteit. Als de patiënt vb overal 4 scoort, behoort de patiënt tot een forfait C met name de zwaarste schaal. De toiletzorg is de enige zorg dat de verpleegkundige zelf mag aanvragen, zonder doktersvoorschrift. Voor alle andere zorgen is er een doktersvoorschrift nodig.

Zorgen op doktersvoorschrift

Wondzorg:

Wij staan dagelijks voor u klaar voor het verzorgen van kleine tot grote wonden, voor eenvoudige tot complexe wonden, voor stomazorg, compressietherapie, enzovoort.wondzorg

Als "referentieverpleegkundige wondzorg” (opleiding gevolgd in UZ Gasthuisberg) verzekeren wij een voortdurende evaluatie en professionele opvolging van elke wonde. Wij staan ook in nauw contact met de mensen van WCS België (Woundcare Consultant Society).

 

Inspuitingen:

Op doktersvoorschrift (zonder uitzondering) staan wij in voor alle mogelijke inspuitingen die door een verpleegkundige mogen toegediend worden.

inspuitingen

Palliatieve zorgen:

Ook voor palliatieve thuiszorg kan u bij ons terecht. palliatieve

Dit gebeurt steeds in samenspraak met de behandelende arts en indien nodig met Panal vzw een aparte vzw die werkt voor de thuiszorg..

Dit doen we steeds met het grootste respect voor de patiënt en zijn of haar familie.

 

Chemo- en pijntherapie:

Wij kunnen u ook thuis begeleiden tijdens uw chemo-en/of pijntherapie. Informeer gerust hoe wij u kunnen helpen in deze moeilijke periode.

Ook porth-a-cath en andere intraveneuze catheters horen bij onze zorgen.

 

Medicatie:

medicijndoosWij kunnen uw medicatie wekelijks voor u klaarzetten zodat u zeker de juiste medicatie neemt en er geen vergissingen kunnen voorkomen.

Veel mensen die dagelijkse medicatie moeten nemen, vergeten het of nemen het verkeerd. Het gebruik van een pillendoos is een manier om mensen te helpen om hun dagelijks medicijnen juist te nemen. We kunnen één van de meest eenvoudige en toch effectieve pillendozen in de markt met Nederlandse en Franse taal aan U leveren.

 

 

 

 

 

Aankoop producten

De patiënten moeten zelf voor de medicijnen en het wondzorgmateriaal (zalf, compressen, verbandmiddelen) zorgen. De verpleegkundige zorgt voor de rest zoals naalden, spuiten, pincetten, …

Wij kunnen U een aantal producten voor u bestellen die u dan kan afrekenen bij de verpleegkundige bij een volgende bezoek, vraag hierover meer informatie indien u hier gebruik wenst van te maken.